Senaste inläggen

Av Robert Magnusson - 25 september 2012 13:48

Har suttit och läst lite på nätet om kortison och träning/förbränning.

Visste innan att man lägger på sig vätska, aptiten ökar och att man blir speedad av kortisonet.


Jag har tränat ganska tufft (i mina mått mätta) och försökt så gott jag har kunnat att hålla kosten, men klart är att jag kan bli bättre med kosten. Har varit "ganska" frustrerande att inget hänt med vikten förutom 2-3 kg upp och ned.

Men till slut bestämde jag mig för att lägga fokus på att faktiskt träna istället för på vikten, muskler väger ju mer än fett oxå.

Men nu är det inte bara "lite" frustrerande, nu är det JÄVLIGT MYCKET frustrerande då jag nu fått lära mig att kortisonet även bryter ned muskelmassan....Inte så konstigt att man knappt ser nån muskel på mig ännu då.


Dels lägga på sig vätska och fett men nu även mindre muskler.....snacka om att muren framför mig nu genast blev 10 meter högre.

Men guess what.......FUCK THAT!


Jag SKA över den förbannades muren om jag så först ska måsta rasera den! Jag ska visa att det GÅR att vinna över min sjukdom och mina mediciner, jag ska visa alla men framförallt mig själv att det GÅR att få en SNYGG kropp trots kortison. Det handlar om VILJA och KARAKTÄR och DISCIPLIN. Vilja har jag gott om och de övriga ska jag förbättra!

ANNONS
Av Robert Magnusson - 25 september 2012 10:20

Tja.


Så har ytterliggare en dag passerat och vi har kommit en dag närmare jul. Ligger just nu i sängen och är enormt glad att det inte fanns någon sjukhussäng över :-) Har varit ned och fikat för en stund sedan.


I går när jag kom upp hit till Umeå så tog dom massa prover direkt och sedan pratade jag med läkarn och jag fick berätta hela sjukdomsförloppet för honom och alla besvär jag har haft. Detta för att han ska kunna bedömma hur jag skall medicineras framöver.I dag får jag pissa i burkar hela dagen då de vill ha en urinsamling, så detta blir en slappardag :-)

På onsdag morgon får jag reda på proverna och hur vi går vidare och sedan får jag åka hem igen. Blir det Mabthera jag ska medicineras med så blir det bara 2 stick/år....that's it! Kommer tyvärr inte slippa kortisonet i första taget, men jag ska fan lyckas med mitt mål iaf när det gäller min kropp.


Från 1:a Okt kommer jag att hålla en strikt kost och fortsätta min träning som vanligt, enda skillnaden är att jag kommer motionera mer för att bränna mer (utöver styrketräningen menar jag). Jag vet att jag kommer att lyckas oavsett kortison eller ej (iaf nu när jag bara äter 10mg/dag) det blir bara svårare. Men vaffan! Rom byggdes inte på en dag. Nä nu ska jag passa på att vila lite...på återseende my friends!!

ANNONS
Av Robert Magnusson - 18 september 2012 18:57

Yo!


Då halvligger man i soffan igen då, som vanligt mot kvällen  

Reflekterar lite över denna dag och konstaterar att det har varit en bra dag...blir fler & fler av dom.


Har inte gjort så himla mycket egentligen, men tiden bara flyger iväg ändå. Skjutsade morsan så hon kunde handla mat och sedan drog jag ner på gymmet. Dagens pass blev underbara BEN....sjukt fan hur otroligt SLUT man blir alltså, knappt att man tar sig upp för de två trappstegen till omklädningsrummet och när man väl har tagit sig upp och sedan duschat och bytt om och ska hem, ja då jävlar är det nästan så man styper på väg ner igen haha  

Mina vader blev total slaktade så det lär ju kännas i morrn...men det är bra för då vet jag att det har tagit på rätt muskel.

Avslutade benpasset med några minuters springning för att få upp flåset.....så jävla sköt de med mina nya träningsskor.


Sedan gick jag hem till min fru och blev bjuden på middag   

Och nu är jag här med er....otroligt.


Jo fan, blev uppringd idag från Umeå sjukhus. Blir inlagd på måndag där för massor av blodprover och en hel dags urinprover. Detta eftersom att min sjukdom sist satt sig på njurarna under pågående Metotrexatbehandling.

Och nu när jag har fått Sendoxan medicienen (starkare cellgift än Metotrexat) intravenöst 4ggr så vill min läkare i Sundsvall inte sätta in Metotrexat igen, vilket är förståligt. Jag föreslog för honom ett annat läkemedel som jag har läst ska vara bra och enkelt för patienten, detta heter Mabthera. Det är dock ingen i Sundsvall som tidigare har blivit behandlat mot Wegeners med Mabthera så därför rådfrågade min läkare sina kollegor i Uppsala & Umeå. Dom har behandlat många med just detta preparat och har stor erfarenhet av det.


Denna medicin tar man bara 2ggr/år vilket skulle kännas helt underbart, så nu får vi hålla tummarna att detta blir bra. Ska tillägga att jag i dagsläget är symptomfri och njuter av att få vara "frisk".


Ska avsluta denna dag nu med några avsnitt av Vänner S01 :D


Byyye

Av Robert Magnusson - 18 september 2012 14:10

Hej.


Med tanke på att min sjukdom är så ovanlig tänkte jag här dela med mig om den så att folk i Sverige blir mer medveten om denna skumma sjukdom.

Många av oss som blir sjuk får ofta diagnos sent, och äta många olika sorters penicilin innan man får remiss till sjukhuset. Vårdcentralerna är chanslös mot denna sjukdom för den är så ovanlig och symtomen påminner om lunginflammation, öroninflammation mm


Jag vill därför att så många som möjligt ska få ta del av detta och denna sjukdom. Varje år diagnostiseras runt 10st personer per 1 miljon invånare. Kanske skulle denna siffra öka om fler visste om sjukdomen?


Hur som haver, här är en artikel om sjukdomen med länkar https://reumatikerforbundet.org/reumatism/att-leva-med-en-reumatisk-sjukdom/att-leva-med-granulomatos-med-polyangit-wegeners/

Av Robert Magnusson - 13 september 2012 12:38

En helt FUCKING UNDERBAR dag!!


Startade dagen med att i lugn och ro kliva upp och se till så att flickorna klädde på sig, inget tjaffs idag
så jag lät Nova få som hon ville med kläderna (nästan).
Skjutsade iväg dom till dagis och gjorde samma procedur som varje dag, åkte hem och parkerade bilen. Sedan tog jag den sedvanliga promenaden ner till gymmet med grym "rumpskaksmusik" i öronen :D


Bestämde mig igår för att ge mig på ett försök på 15 km på crosstrainern, men jag ville inte enbart köra det så
jag började med ett bröst & axel pass. Även om inte musklerna syns speciellt mycket på min kropp så märks det
när jag tränar, för vikterna blir lättare och lättare (men tyngre och tyngre). Axlarna dock måste jag jobba vidare
på för där är jag riktigt svag.


Sedan hoppade jag på crosstrainern och som vanligt när jag kör den så började det att bränna rejält under mina
fötter efter 25 min, men jag vet ju att jag kan köra så mycket längre så det är bara att tänka "INGA URSÄKTER".
Efter 40 min hade jag 2.3 km kvar tills jag hade gjort 10 km....fucking gott. Då bestämde jag mig för ytterliggare
ett mål och det var att slå mitt PB som var 53.20 min. Men min mobil började jävlas så jag tappade fart och fick
kämpa vansinnigt mycket för att lyckas....men när 10 km var passerat var tiden 52.20 min :D

Där höll jag dock på att vika ihop, men NO WAY JOSÉ tänkte jag, så jag sänkte tempot till under 10km/h en stund och började andas rätt, och efter nån min var jag BACK IN BUSINESS. Då ökade jag till runt 14km/h igen och satt ännu ett mål (förutom de 15 km jag skulle göra) och det var att jag skulle göra dem på under 1 tim 20 min.


Så vad blev resultatet tror ni??


Jo det blev 15 km på 1 TIMME 17 MIN!!!!!

Asså seriöst....sista 4 km gick på 17 min. Jag är SÅ JÄVLA NÖJD med mig själv så de finns inte ord.
Gillar mer och mer den jag ser i spegeln, kanske inte kroppen, men det kommer det oxå :D


Tack till er alla som stöttar mig.....det ger mig en EXTRA kick!

Av Robert Magnusson - 21 augusti 2012 11:36

Long time ago som jag skrev nått här, men som jag lovade igår kommer här en bättring och första inlägget på ages nu.


Igår skulle jag ha varit på gymmet men jag blev sittandes i soffan på tok för länge och sedan var klockan redan eftermiddag och jag blev bjuden på kinamat av frugan, efter det åkte vi och handlade mat. Och vipps så var klockan 17.30 och då kände jag att dagen var förstörd. Hittar lätt ursäkter för att slippa göra jobbiga/ansträngande saker.


Men jag lovade mig själv att jag idag skulle vara på gymmet innan klockan 08.00 vilket jag faktiskt oxå var (kors i taket). Vaknade strax efter kl 7 så dagen började ju fantastiskt bra :-)
En promenad ner som uppvärmning, 60 min konditionsträning till förrätt, lite biceps & triceps som varmrätt och promenad hem som efterrätt......made me feel ON TOP OF THE FUCKING WORLD BABY!!

Så full av energi är jag (trots att jag ej har ätit något idag what so ever) önskar jag hade fler sånnahär dagar.
Anledningen till att jag inte har ätit är för att jag vill att kroppen ska hämta energi från fettreserverna (som jag har gott om) och inte direkt från maten.
Och sånhär energi har jag inte haft när jag ätit frukost innan träningen....tillfällighet eller ej återstår att se.


Annars i mitt liv är det som vanligt kan man väl säga, jag är fortfarande arbetslös men extremt villig att arbeta (med vad som helst), kämpar fortfarande på med min sjukdom och väntar nu på att få åka in på sjukhuset för cellgiftsinjektion nr 4 av ca 6.

Jag och frugan har börjat prata om att flytta ihop igen (lite mer på allvar nu), så vi kan börja spara pengar, vi känner att vi skulle behöva komma iväg på en resa och koppla av och stärka/ombesörja kärleken. 

Och så hoppas vi att jag snart ska få ett jobb så jag kan få börja må bra i mig själv, känna att jag fyller en funktion lixom och att jag är värdefull (förutom för barnen och frugan). Såklart även att jag får det social som jag inte har idag, nya vänner mm och allt vad det innebär du vet.


Lite filmer som jag bara MÅSTE SE!!!


Total Recall


The Dark knight Rises


The Expendables 2


Snabba Cash 2


The Amazing Spider-Man


Avslutar för dagen innan latheten slår till, måste städa och greja först =)........Ciao!Av Robert Magnusson - 20 augusti 2012 23:47

Nu ligger jag i sängen och är för trött för att slriva, men jag ber om ursäkt för min frånvaro och lovar bättring!

I morgon kommer så ett riktigt inlägg....stay tuned!

Natt alles!!

Av Robert Magnusson - 9 juli 2012 12:51

Just nu känner jag mig SJUKT stolt över mig själv som trots allt tog mig iväg till gymmet och körde ett motionspass på 60 min,.Jag vet ju att det går bra bara jag tar mig utanför ytterdörren, men det har tagit emot nått så fruktansvärt och jag har ursäktat mig själv med min sjukdom även om jag nu känner mig ok.När jag väl kom ner till Sundsvalls bästa gym http://sv-se.facebook.com/pages/Iron-Works-Health-Fitness-247/392261464124729?sk=info så snackade jag lite allmänt med Lars och vi kom in på detta med mål och motivation, och det är bara att inse att det är bättre för mig att tänka långsiktigt än att jag ska gå ner X kilo på X veckor. Eftersom att jag har min sjukdom så behövs det så lite för att rubba ett kortsiktigt mål och då mår jag bara ännu sämre. Jag bad dom kolla när jag senast var och tränade och det visade sig vara den 14:e Maj......fatta vad tiden går fort.Jag vill även passa på att tala om att Ironworks har grymt kunnig och sjukt trevlig personal, och tammefan alla som tränar där är trevlig och hjälpsam. Har ni inte tränat där så DO IT!!Nu ska jag luncha med min älskade fru och våra älskade barn.........I morrn blir ett nytt pass......ett pass varje dag men bara fettförbränningMår SJUKT bra....On top of the world......tack Lars!

Presentation


Hej och välkommen till en tokig och glad norrlänning, lämna gärna någon kommentar eller skicka en fråga om det är något du undrar. Jag svarar på allt!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ verkarlurt med Blogkeen
Följ verkarlurt med Bloglovin'

Omröstning

Vilken föredrar du?
 Iphone
 Android

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Bloggar jag följer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se